Veliko interesovanje publike prve večeri Filmskih susreta

Veliko interesovanje publike prve večeri Filmskih susreta

Predajom ključeva niške Tvrđave glumcima i uručenjem nagrade za životno delo  “Pavle Vuisić” Svetozaru Cvetkoviću i posthumno Žarku Lauševiću, u Nišu je večeras svečano otvoren 59. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma- Filmski susreti Niš.

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović predao je  ključeve glumici Danici Maksimović, koja je ove godine predsednica žirija.

Svaki glumac treba prvo sebe da uveri u ono što radi, a tek onda i publiku. Kad se dogodi idealan spoj te dve magije, glumci i publika srastaju u jedno“, rekla je Maksimović.

Glumci Irfan Mensur i Mima Karadžić govorili su o svom prijatelju Žarku Lauševiću.

Nagradu „Pavle Vuisić“, koja je pripala posthumno Žarku Lauševiću primila je njegova supruga Anita Laušević, koju joj je uručio glumac Petar Benčina.

Ngradu za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu Cvetkoviću je predao predsednik Udruženja filmskih glumaca Rastko Janković.

Cvetković je istakao da bi voleo da je u mogućnosti danas da sa Lauševićem podeli „zajedno ovakvu jednu čast i znamenje koje je najviše u životu“, koje je dobio, a nagradu je posvetio doktorki Nadi Basari koja je uticala na to da je i danas živ.

Veliku zahvalnost dugujem svima koji su pre mene bili ovde, a najviše sam zahvalan svojoj deci koja su imala strpljenja i ljubav za likove koje sam donosio kući“, naveo je Cvetković.

Deo glumaca do Tvrđave je stigao na motorima.

Do 30. avgusta biće prikazano 12 filmova u takmičarskoj konkurenciji.

Pre svečanog otvaranja, za zvanice je priređen prijem kod gradonačelnika Dragoslava Pavlovića, ispred Gradske kuće.

Prve večeri Festivala, prikazani su filmovi “ Za danas toliko“ i  „Nedelja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *