Danas preminuli Bora Đorđević i glumica Rada Đuričin

Danas preminuli Bora Đorđević i glumica Rada Đuričin

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je u 72. godini. On je nedavno primljen u bolnicu u Ljubljani s jakom upalom pluća.

Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. Grupu Riblja čorba osnovao je 1978. godine. Za više od 45 godina karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

Bora je 15. februara 2021. godine nagrađen Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena. Iza sebe je ostavio sina Borisa, kojeg je dobio s prvom suprugom Draganom, koja je bila njegova ljubav iz srednje škole.

I čuvena srpska glumica Rada Đuričin preminula je danas, u 91. godini u Beogradu, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu glume.

Rada je završila dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Rada Đuričin ostvarila je značajne uloge u brojnim filmovima i serijama koje su obeležile srpsku kinematografiju. Neki od njenih najpoznatijih projekata uključuju „Selo gori, a baba se češlja“, „Tajne vinove loze“, „Miris kiše na Balkanu“ i „Vojna akademija“.

* foto: društvene mreže

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *