Učenik petog razreda povredio nastavnika

Učenik petog razreda povredio nastavnika

Učenik petog razreda osnovne škole Ratko Pavlović Ćićko u Prokuplju, juče je, tokom popodnevne smene, gurnuo školsku klupu na nastavnika muzičkog vaspitanja i povredio ga.

Kako nezvanično saznajemo, učenik je iznenada počeo da vrišti i u sekundi oborio školsku klupu koja je pala na nastavnika.

Povređeni nastavnik je odvežen do lokalnog Doma zdravlja, a zatim je pregledan i u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu, gde su mu sanirane povrede prsta na nozi.

Policija je izvršila uviđaj, a Stručna služba škole je donela odluku da se učenik momentalno udalji iz škole na mesec dana, koju će pohađati on line.

Direktorka škole Vesna Todorović kaže da su oni kao škola učinili ono što im zakon nalaže i udaljili nasilnog učenika. Dodaje da su zaposleni adekvatno reagovali, da je decu iz razreda izveo razredni starešina, jer su bili uznemireni prizorom izliva besa školskog druga.

Saznajemo da je učenik i ranije pokazivao poremećaje u ponašanju i da je baš zbog izliva besa prebačen u ovu iz prethodne škole. Međutim, i tokom prošle godine je imao ispad, te je mesec dana i tada pohađao on line nastavu, po kazni.

Nastavnik, kome je ostalo još godinu dana do penzije, nalazi se na kućnom lečenju i biće na bolovanju naredne tri nedelje.

Postavljamo pitanje da li je nakon prvog, pa i drugog ispada trebalo da reaguju socijalne i zdravstvene službe, kako bi se sprečio i ovaj, treći ispad, kada je očigledno da dete ima neki problem?

Nakon tragedije koja nas je zadesila kada su stradala nedužna deca koju je ubio školski drug, trebalo bi mnogo oštrije i ozbiljnije pristupati učenicima koji pokazuju agresivnost, a ne kao do sada, da se sve završi blagim školskim „kaznama“.

Dokle ćemo kao društvo da se povlačimo pred nasilnom decom, koja postaju opasna pretnja i školskim drugovima i prosvetnim radnicima?

Inače se resorno Ministarstvo nije oglasilo zbog ovog slučaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *