Bečka policija u pripravnosti zbog pretnje terorista

Bečka policija u pripravnosti zbog pretnje terorista

Policija u Beču je u pripravnosti zbog navodne terorističke pretnje. Postoje indicije o planiranom napadu islamista na crkvene objekte, objavila je policija na Tviteru. Pojačano je prisustvo patrola i antiterorističkih jedinica na ulicama, a objekti koji mogu biti ugroženi se pomnije prate, saopštila je policija.

Kako je saopštila policija, nema neposredne opasnosti. Policajci su opremljeni pancirnim šlemovima, prslucima i puškom. Oni će vršiti nadzorne aktivnosti, kao i kontrolu saobraćaja na putevima, rekao je portparol policije i naglasio da nema razloga za paniku. Ukoliko na određenoj lokaciji postoji određena opasnost, bečka policija će vas odmah obavestiti. Policija je saopštila da je informacija objavljena kako bi građani bili dodatno pažljivi i oprezni, što bi moglo da smanji verovatnoću napada. Policija je pozvala službenike da ih ne snimaju i ne fotografišu niti da takve snimke distribuiraju na društvenim mrežama.

Naša reporterka se nalazi u Beču i kaže da nisu primetili više policajaca na ulicama od uobičajenog. Gužve su na ulicama kao i svakog dana. Austrijanci pamte 3. novembar 2020. godine, kada je izveden teroristički napad u samom centru grada. U napadu je život izgubilo četvoro građana, poginuo je i jedan od terorista, a petnaest ljudi bilo je tada lakše i teže povređeno.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *