Besplatne ulaznice za predstavu Svet bez žena

Besplatne ulaznice za predstavu Svet bez žena

EU info kutak Niš poklanja svim sugrađankama i sugrađanima premijerno izvođenje u Nišu predstave „Svet bez žena“ Bitef teatra i Centra za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda. Predstava će biti izvedena 28. marta od 20 časova u Narodnom pozorištu Niš.

Besplatne ulaznice za predstavu moguće je preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Niš, svakog radnog dana od 10 do 20 časova.

Svet bez žena je autorski projekat Maje Pelević i Olge Dimitrijević u kome autorke polaze od istraživanja strukturalnih nejednakosti u srpskom pozorištu, poput neravnopravnosti žena, nejednakih nadnica, normalizovanog nasilja, reprodukcije patrijarhalnih kapitalističkih obrazaca, i dolaze do pitanja: „Ko ima pravo da radi, u kojim uslovima i koliko da bude plaćen za svoj rad?“ Predstava preispituje koji su uopšte dometi angažovane umetnosti danas, kao i na koji način ljubav (prema umetnosti) predstavlja najpodmukliji izvor društvene represije.

Maja Pelević je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i doktorirala na Odseku za teoriju umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Njene drame „Pomorandžina kora“, „Ja ili neko drugi“, „Bolivud, Beograd-Berlin“, „Možda smo mi Miki Maus“ prevedene su na mnoge svetske jezike, igrane širom Srbije i Evrope i objavljene u brojnim antologijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *