Dve decenije od privatizacije Duvanske industrije

Dve decenije od privatizacije Duvanske industrije

Dve decenije prošlo je od privatizacije Duvanske industrije u Nišu. Na svečanosti povodom značajnog jubileja, u prisustvu premijerke Vlade Srbije Ane Brnabić, Jaceka Olčaka, generalnog direktora kompanije Philip Morris International i Aleksandra Jakovljevića, generalnog direktora kompanije Philip Morris za jugoistočnu Evropu potpisan  je Memorandum o  razumevanju kojim će, kako je najavljeno, zvanično otpočeti nova etapa poslovanja kompanije Philip Morris International u Srbiji.

Vizija kompanije Filip Moris zasniva se na nauci i tehnologiji, u koju smo uložili više od deset godina i više od 90 miliona dolara. To jasno govori da su proizvodi mnogo bolji, na nama je šta ćemo preduzeti, na našoj kompaniji je kako ćemo investirati. Veoma smo ponosni na našu prošlost, na naših 20 godina ulaganja u Srbiju, i ponosni smo na nove investicije, koje najavljujem danas, u novu tehnologiju i proizvode“, rekao je Olčak.

Pre tačno 20 godina, Philip Moris je postao većinski vlasnik Duvanske industrije Niš i to je istovremeno značilo direktnije i veće prisustvo u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, rekao je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu. U proteklih 20 godina trudili smo se, iz godine u godinu, da ne samo ostvarujemo dobre rezultate, već i da budemo dobar poslodavac, da budemo odgovorna kompanija, inovator i transformator. Trudili smo se sve ovo vreme da doprinesemo i razvoju Srbije i ekonomiji, zemlje koja nas je domaćinski primila i o mogućila nam da ovde poslujemo i da se razvijamo. Zadovoljstvo mi je da smo mi danas jedan od najuspešnijih i najbitnijih članova poslovne zajednice Srbije, mi smo jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca, istovremeno jedan od najvećih poreskih obveznika, na listi izvoznika među najvećim kompanijama, poručio je Jakovljević.

Čestitajući na 20 godina uspešnog poslovanja, premijerka Srbije Ana Brnabić, rekla je da kada dolazi na rođendan donese poklon… A ovde smo imali jednu potpuno suprotnu situaciju, kazala je Brnabić, a to je da sam ja došla na vaš 20. rođendan, a vi ste meni doneli poklon, odnosno lepu vest. To je dodatna investicija od 100 miliona dolara u Niš, u Srbiju i dodatnih minimum 200 radnih mesta u našem Nišu i našoj Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *