Građani se udružili i renoviraju Dečje odeljenje

Građani se udružili i renoviraju Dečje odeljenje

Dečje odeljenje Opšte bolnice u Aleksincu je u fazi uređenja i renoviranja, zahvaljujući dobrim ljudima. Jelena Ivković iz udruženja Suncokreti, u saradnji sa organizacijom Ljubav, vera, nada pokrenula je inicijativu za prikupljanje sredstava kako bi, do izgradnje nove bolnice u Aleksincu, deca i majke na ovom odeljenju imale dostojanstvene uslove za boravak i lečenje.

Došli smo na tu ideju, pitali osoblje bolnice i dobili smo odobrenje da odeljenje dobije novo ruho. Gletovanje, krečenje, menjaćemo boju cokle,  ofarbaćemo krevete, ormariće, radićemo ventilaciju, kupili smo klime, dobili smo i aparate za merenje pritiska, za inhalaciju, toplomere, tako da imamo od svega pomalo, koliko uspemo udruženim snagama. Prikupili smo oko 500.000 dinara. Mom apelu odazvala su se stovarišta, sve lokalne farbare, fizička lica, tako da smo imali donacije u novcu, materijalu, ali je važno da su se svi odazvali i da smo za kratko vreme sakupili taj novac. Svi ljudi ovde rade bez nadoknade, a potrebni su nam dodatno volonteri, koji mogu doći da pomognu-majstori, gleteri, moleri, autolakireri, pozivamo ih da nam se jave jer radimo jednu plemenitu stvar za decu, kaže Jelena.

I ja sam majka, moje je dete hvala Bogu zdravo, ali se stavljam u položaj majki koje ovde borave sa decom i želimo da se osećaju prijatno dok su na lečenju.

Direktor Opšte bolnice Aleksinac Goran Vidić kaže da Dečje odeljenje ima četiri velike sobe sa 15 bolničkih kreveta, a svaka pomoć u donacijama je svakako dobrodošla. Dok traju radovi, deca kojoj treba medicinska pomoć i imaju uput za hospitalizaciju, biće upućena na Pedijatrijsku kliniku UKC Niš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *