Izložba Simbol(i) grada u Leskovačkom kulturnom centru

Izložba Simbol(i) grada u Leskovačkom kulturnom centru

U galeriji Leskovačkog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba „Simbol(i) grada: remek dela srpskog modernizma u službi reprezentacije lokalne zajednice“. Postavka obuhvata 37 dela vodećih predstavnika srpske moderne, od Paje Jovanovića do Save Šumanovića, iz Zbirke Narodnog muzeja iz Smederevske Palanke.

Foto: Grad Leskovac

Marija Rajković, član Gradskog veća grada Leskovca zadužena za kutluru, obraćajući se prisutnima, istakla je da su sugrađani navikli već da u svom gradu mogu da pogledaju vrhunske izložbe, koncerte, festivale…

Ova institucija priredila je izložbu grafika Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, izložbu slika Milana Konjovića, srpskih akademika. Organizuju se filmski i muzički festivali koji su na mapi kulturnih dešavanja Srbije upisani kao najprestižniji.

Grad Leskovac kulturu smatra svojim brendom i zbog toga izdvaja ozbiljna finansijska sredstva kako bi naše institucije kulture podržala. Ovim, i još jačim tempom nastavićemo i u narednom periodu, kako bismo u narednom periodu dosegli titulu prestonice kulture.

Sanja Conić, direktor LKC-a, rekla je da je veliko zadovoljstvo i čast  da se u galeriji nađe ovako značajna izložba.

Nakon Save Šumanovića evo još jedne značajne izložbe. Umetnosti i umetnika nema bez ljubavi i onih koji ih poštuju.

Autor izložbe je dr Stevan Martinović, viši kustos – istoričar umetnosti, direktor Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, koji je i otvorio izložbu.

Izložbu će građani moći da pogledaju u narednih mesec dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *