Katastar u Nišu ponovo radi

Katastar u Nišu ponovo radi

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je uspešno implementirao novi centralni informacioni sistem za katastar nepokretnosti u Nišu. Od danas je novim i modernim informacionim sistemom, osim Beograda i Novog Sada, pokriven i Niš, veliki centar Srbije gde se odvija dobar deo ekonomskih dešavanja, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da za građane Niša novi centralni informacioni katastarski sistem donosi pravnu sigurnost i efikasnost, a ispravlja i višedecenijske neusaglašenosti, povećavajući pravnu sigurnost imovine građana, kao i efikasnost i transparentnost rada RGZ-a.

Novi centralni informacioni sistem za katastar daje i podršku ekonomskom razvoju i ključan je za podršku daljem ekonomskom razvoju Niša, obezbeđujući stabilno poslovno okruženje za investicije i rast.

Iz RGZ navode i da novi informacioni sistem spada među prvih pet u svetu po kvalitetu i efikasnosti, čime su postavljeni globalni standardi.

Implementacijom kompletno digitalizovanih procesa rada, garantujemo sigurnost podataka i svodimo mogućnost za grešku na nulu“, piše u saopštenju.

Dodaje se i da se projekat implementacije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, što potvrđuje posvećenost RGZ međunarodnim standardima i najboljim praksama.

RGZ najavljuje i da će nastavitija sa radom na implementaciji naprednih informacionih sistema širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *