Konkurs za specijalni odred Kobre

Konkurs za specijalni odred Kobre

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurs za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Svi zainteresovani državljani Republike Srbije do 30. godina starosti, koji žele da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam, do 31. jula 2024. godine mogu podneti prijave na konkurs za dve specijalne jedinice Vojske Srbije. Mladići i devojke, koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Kontinuirana obuka i usavršavanje, kao i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije.

Kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, takođe imaju mogućnost da se prijave na konkurs, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *