Leskovac: Briga za najmlađe

Leskovac: Briga za najmlađe

Foto: Grad Leskovac

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca nastavljena podela auto-sedišta za bebe i to za još 150 roditelja koji su u januaru i februaru ostvarali pravo na jednokratnu novčanu pomoć grada u januaru i februaru.

„Pored deljenja auto-sedišta za bebe, Grad Leskovac sprovodi niz drugih mera pronatalitetne politike kako bismo podržali roditelje i podstakli rađanje dece, rekla je Aleksandra Stojanović, član Gradskog veća.

Investiramo u obnovu i izgradnju vrtića, pružamo finansijsku pomoć roditeljima na različite načine, a u tekućoj godini krenuli smo i sa sufinansiranjem prenatalnih testova, što je od velike važnosti za sve buduće mame i dodala da je pre nekoliko dana gradonačelnik Cvetanović potpisao ugovor sa 7 korisnica koje su dobile pomoć od po 20 hiljada dinara za ove namene. U prilog tome govori i činjenica da je danas iz budžeta grada isplaćeno 1,9 miliona dinara na ime jednokratne novčane pomoći za 73 porodilje sa teritorije grada Leskovca, istakla je Stojanović.

Naš cilj je da Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem postane grad u kojem će porodice imati sve što im je potrebno za srećan i bezbrižan život. Deljenje auto-sedišta za bebe je samo jedan korak u tom pravcu, ali verujemo da će ovaj program imati pozitivan uticaj na bezbednost naših najmlađih sugrađana.“

Anastasija Đikić zahvalila je nadležnima na pomoći i podršci koju Grad pruža roditeljima, jer im, kako je navela, dosta znači zbog rasterećenja kućnog budžeta, a i zbog bezbednosti dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *