Mere u cilju bezbednosti učenika na maturskim proslavama

Mere u cilju bezbednosti učenika na maturskim proslavama

Bliži se kraj školske godine, a samim tim i proslave maturskih večeri i drugih manifestacija kojima se obeležava završetak osnovnih i srednjih škola. Upravo zato, Policijska uprava u Nišu, u saradnji sa Školskom upravom, krenula je sa realizacijom aktivnosti koje imaju za cilj povećanje bezbednosti maturanata, rekla je danas Mirjana Ristić, major policije PU Niš, u osnovnoj školi Ratko Vukićević u Nišu.

Tokom preventivnih aktivnosti Matura 2024, službenici PU Niša opet će razgovarati i podsetiti naše maturante da ne čine ništa ono što bi moglo da prouzrokuje štetne posledice, odnosno što bi moglo da im pokvari tako važan životni trenutak. Apelujemo na sve završne razrede srednjih škola, na mlade vozače, da budu odgovorni i savesni, da poštuju pravila u saobraćaju i da nikako ne sedaju za volan ako su pili, ne iz razloga da ih policija ne bi kažnjavala, već iz mnogo bitnijeg razloga, da saobraćajni prekršaji mogu doneti veoma teške posledice kako po njih, tako i po njihove drugare, ali i druge učesnike u saobraćaju. Da bi našim maturantima poslednji dani školovanja ostali u najlepšem sećanju, policijski službenici apeluju da budu odgovorni i savesni, a mi ćemo svakako biti tu da im pružimo pomoć i damo odgovore na sva njihova pitanja. Policija će pojačati kontrolu, kako na ulicama i trgovima, tako i u ugostiteljskim objektima, biće u blizini mesta gde se održavaju maturska slavlja dok će saobraćajen patrole svakako biti na ulicama i voditi računa da putevi budu što sigurniji, rekla je Ristić.

Direktorka OŠ Ratko Vukićević u Nišu Divna Stevanović kaže da očekuje da sve bude pod kontrolom i da matursko slavlje protekne bez problema, jer se u školi stalno o tome govori, sa učenicima razgovaraju i razredne starešine.

Pošto je reč o učenicima koji završavaju 8. razred, roditelji potpisuju da će ih dovesti u restoran, da će doći po svoju decu po završetku proslave u 2 sata posle ponoći, pa se ne očekuju problemi. Ovo je druga godina kako pripadnici policije drže predavanja našim đacima, a nastavnici i roditelji svakako o tome stalno razgovaraju sa decom. Pošto je reč o maloletnim licima, roditelji su organizatori proslave, a nastavno osblje biće gosti na maturskoj proslavi, kaže Stevanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *