Miruju cene nekretnina u Nišu

Miruju cene nekretnina u Nišu

Poslednjih godina, cene nekretnina u Srbiji drastično su porasle. I dok u svetu cene polako padaju, kod nas je još uvek drugačija situacija. Poskupljenje kvadrata se u nekim gradovima može gledati i na mesečnom nivou. U Nišu je poslednjih godina došlo do rasta cena za čak 30 odsto, ali tržište nekretnina sada miruje. Zanimljivo je to da su se cene u novim i starim zgradama gotovo izjednačile.

– U Nišu je sada cena kvadrata od 1400 evra na periferiji, do 2000 evra u centru grada, kaže Slađana Pejčić, vlasnica agencije za nekretnine, što znači da je za jednoiposoban stan od 40 kvadrata u centru grada, potrebno izdvojiti oko 80 hiljada evra.

– Najtraženije lokacije su i dalje centar, Bulevar Nemanjića i Duvanište. Mlađi bračni parovi su uglavnom najčešći kupci nekretnina i oni uglavnom traže novogradnju, kaže Pejčić. Dodaje da se ljudi danas ređe odlučuju za kupovine kuće, jer je potrebno izdvojiti više novca.

Iako su cene stanova poslednjih godina drastično porasle, kupaca uvek ima. Kada će cene stanova početi da padaju, niko ne može da prognozira, ali poznavaoci tržišta nekretinina kažu da dokle god je potražnja veća od ponude, cene stanova će ići nagore.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *