Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije

Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije

Filozofski fakultet u Nišu organizovao je danas prvi Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije koji je okupio više od 25 kompanija. Priliku da pronađu posao ili stručnu praksu imali su studenti, ali i svi zainteresovani građani.

Velika gužva bila je na Filozofskom fakultetu pred početak Sajma zapošljavanja.

Dvadeset devet kompanija, institucija i ustanova sa kojima fakultet ima saradnju, predstavilo je svoju ponudu. Studenti su na taj način mogli da se upoznaju sa aktuelnim trendovima na tržištu rada.

– Nemamo priliku da baš često posetimo ovakve sajmove, samim tim sada imamo mnogo novih infomacija o tome gde možemo da se zaposlimo, pronađemo stručnu praksu i stažiramo nakon fakulteta, to je ono što je nama važno, kaže Zvezdana Brajković, studentkinja pedagogije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije prvi put je organizovan na Filozofskom fakultetu.

– Na Sajmu imamo veliki broj  firmi, od velikih kompanija do onih manjih, koje se bave digitalnim marketingom. Moramo da izlazimo u susret novim zahtevima, koji su sada potpuno promenjeni kada je reč o sferi rada. Ovo je prilika da nama poslodavci neposredno kažu koja su to znanja i veštine na kojima mi moramo da radimo. Potrebna su nova znanja, novi pristup učenju, predstavljanju i osnaživanju naših studenata, jer sve što znaju i treba da urade, oni danas to treba da urade na drugačiji način nego što je to bilo do sada, kaže prof. Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta u Nišu

– Činjenica je da se domaće kompanije brzo razvijaju, a u grad dolaze i strani investitori, kazao je direktor Regionalne privredne komore Aleksandar Milićević.

– Mi se svakodnevno suočavamo sa zahtevima naših članica, kako domaćih tako i stranih firmi, koje traže kadrove, njima su potrebni novi stručni ljudi da rade u tim firmama. Poslednjih godina, industrija se u gradu, ali i okolini, ubrzano razvija, a tome smo i mi svedoci, kaže direktor Regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević.

Pored toga što su posetioci Sajma imali priliku da ostvare direktan kontakt sa potencijalnim poslodavcima i ostave svoj CV, za sve zainteresovane organizovana su edukativna predavanja i radionice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *