Novogodišnji dani u Nišu

Novogodišnji dani u Nišu

Manifestacija Dečji novogodišnji grad na platou ispred Gradske kuće u Nišu, izaziva veliko interesovanje najmlađih. Svakog dana od 12 do18 sati do 1. januara, mališani će moći da uživaju u nekom od zanimljivih sadržaja.

Deca su posebno oduševljena kutkom koji je organizovalo udruženje Zoo planet, slikanjem i druženjem sa vilenjacima i Deda Mrazom, jahanjem ponija.
Sutra, 31. decembra, program će početi od 12 sati predstavom Cvrčak i mravica niškog Lutkarskog pozorišta, a od 12:40 do 13:15 najavljen je Dečji kulturni centar i koncert “Majska pesma u novogodišnkoj noći, a potom i predstava Novogodišnja svečanost.

Večeras će na Trgu kralja Milana nastupiti rok grupa Van Gog, umesto Riblje čorbe, zbog bolesti Bore Đorđevića. U novogodišnjoj noći, Nišlije će zabavljati folk pevači Boban Zdravković i Violeta Miljković. Koncert počinje od 20 sati.

Prvog dana 2024. godine, za najmlađe Nišlije, od 12 do 14 sati na bini na Trgu kralja Milana najavljeni su “Deda Mraz i animatori”.

Ovog puta u Nišu, na radost većine, na dočeku Nove godine neće biti vatrometa, a novac koji je planiran za kupovinu biće preusmeren u humanitarne svrhe. Na raspolaganju je 1,5 miliona dinara, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski i istakla da je od tog iznosa milion dinara od „humanitarnog parkinga“. Novac će biti uplaćen za lečenje dece iz Niša koja boluju od retkih i teških bolesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *