Otvoren bulevar koji spaja dve niške opštine

Otvoren bulevar koji spaja dve niške opštine

Novi niški bulevar, koji nosi ime poptpukovnika Gorana Ostojića, otvoren je danas. Iako nije u potpunosti završen, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će bulevar nastaviti da se gradi i uređuje. Urađen je prvi sloj asfalta, nije uređen prostor sa strane, nisu još završene  biciklističke staze i trotoari. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je bulevar otvoren pre najavljenog roka na molbu građana, koji žele da se što pre rastereti saobraćaj u ovom delu Niša.

Mislim da ovim zvaničnim činom otvaranja Bulevara koji nosi ime potpukovnika Gorana Ostojića, koji je 1998. godine poginuo u 36. godini braneći srpstvo na Kosovu i Metohiji, možda i zatvaramo ovaj prvi deo svega onoga što je Grad učinio zajedno sa borcima za poboljšanje statusa boraca. Naše borce koji su ginuli širom nekadašnje Jugoslavije za našu današnju slobodu ne treba nikad da zaboravimo. Zahvaljujem porodici Gorana Ostojića, njegovom rođenom bratu i sinu koji su ovde danas sa nama.

Ovaj bulevar ostavljamo generacijama koje dolaze, da znaju i da nauče ko je bio Goran Ostojić, nekadašnji oficir Vojske Jugoslavije i pripadnik 63. padobranske brigade iz Niša i da ne zaboravimo ne samo njega, već sve one borce koji su poginuli širom nekadašnje Jugoslavije, posebno u bombardovanju 99. godine, a čija imena danas nose brojne ulice u našem gradu, rekla je gradonačelnica.

Sotirovski je zahvalila svim građanima opština Pantelej i Crveni Krst na strpljenju da se bulevar završi.

Posle 13 godina, u našem gradu smo otvorili jedan bulevar. Ostavljamo trag u vremenu i prostoru. Iako će se naći i oni koji će nalaziti mane, ovaj bulevar sa leve i desne strane tek treba da se gradi, da ima propratnu infrastrukturu i biće prvi bulevar u Nišu koji će imati infrastrukturu ispod trotoara, a ne ispod samog bulevara. Infrastruktura, vodovod i kanalizacija nalaziće se sa bočne strane, gde će biti i biciklističke staze i nećemo imati one probleme koje imamo u gradu kada se, ne daj Bože, nešto desi ispod zemlje, da mora da se zaustavlja saobraćaj, da se kopa nešto što smo napravili – izjavila je  gradonačelnica.

Rastereretiće se saobraćaj u ulici Kosovke devojke i Bulevaru Nikole Tesle, želeli smo da otvorimo bulevar, ali će se na njemu još raditi, rekla je Sotirovski.

Novim bulevarom danas su, pored skoro svih gradskih funkcionera, prodefilovali i bajkeri i pripadnici 63. padobranske brigade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *