Otvorena prva deonica „Auto-puta mira“

Otvorena prva deonica „Auto-puta mira“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef delegacije Evorpske Unije u Srbiji Emanuel Žiofre otvorili su danas prvu deonicu „Auto-puta mira“, dužine 5,5 kilometara, od Niša do Merošine. Na toj deonici , izgrađena je petlja „Merošina istok“, dva mosta i dva nadvožnjaka. Izvođač radova je kompanija Štrabag.

Auto-put Niš–Merdare, planirane dužine oko 77 kilometara, povezaće Srbiju sa lukama na Jadranu.

„Mislim da je to jako važno, da budemo spojeni sa našom Gračanicom, ali i sa Prištinom, Tiranom, Dračem. To nam olakšava posao i napredak, uvoz i izvoz robe i usluga”, rekao je Vučić i dodao da će ovo biti jedan od najprometnijih auto-puteva za samo 20-30 godina.

Vučić je prilikom obilaska prve deonice rekao da ovo pokazuje koliko možemo da budemo uspešniji.

„Ovo je i poziv za investitore jer se gradi poslovna zona u Prokuplju, u Kuršumliji postoje tri banje, vojska, ali je potrebno još investitora. U opštini Blace smo otvorili još jedan pogon. Put Belonjin-Blace je nov asfalt, urađen da izgleda kao Švajcarska“. Videćemo, mnogo para treba. EU je poklonila 40 miliona evra za ovaj put, hvala im na tome“, istakao je Vučić.

Ambasador EU u Beogradu Emanuel Žiofre poručio je da će ovaj auto-put biti kičma regionalne putne mreže, da treba da bude put mira, stabilnosti i pomirenja.
Nakon obilaska deonice, prezentovan je i turistički potencijal Nišavskog i Topličkog okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *