Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu

Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu
Foto: Pozorište lutaka u Nišu/Foto Art

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka su predstave „Tri praseta“ i „Nedostajanje“.

Četvrtak, 16. mart, 18.00
„Tri praseta“

Priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu prikazana je kroz doživljaje tri praseta čije bezbrižne živote ometa zloćudni i proždrljivi vuk. U nameri da mu doskoče, jedno prase gradi kuću od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Kućice od slame i pruća vuk uspeva da poruši, ali treća se je bila preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je on. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Foto: pozorište lutaka u Nišu/Foto Selma

Nedelja, 19. mart, 11.30
„Nedostajanje“

Predstava je rađena po motivima priča izvanrednog holandskog pisca Tona Telehena. Sve se dešava u izuzetno živahnom i živopisnom carstvu raznih životinja koje sve zajedno žive u šumi i grade u njoj svoje odnose, dele svoje probleme, savladavaju teškoće, zabavljaju se, uče da se druže i vole i provode zajednički svoje vreme.

Predstavu je režirao Nikola Zavišić, a uloge tumače: Toma Bibić, Stanislava Staša Joković, Mirjana Đorđević, Teodora Stojković (k.g.) i Jovan Živković (k.g.).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *