Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu

Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu
Foto: Pozorište lutaka u Nišu

Ove sedmice, u okviru redovnog repertoara, Pozorište lutaka će izvesti četiri predstave za organizovanu posetu škola i predstave „Princeza na zrnu graška“ i „Palčica“ u terminima za slobodnu posetu gledalaca.

Pored toga, Pozorište lutaka gostuje u Užicu i počinje realizacuju projekta „Hrabrost je let, želja i igra menjaju svet“.

Ansambl Pozorišta lutaka otputovao je u Užice gde će u Narodnom pozorištu 11. oktobra izvesti predstavu „Patkica Žutkica“ u okviru Šeste revije predstava za decu „Oktobarske čarolije“.

Tokom četiri revijalna dana, užička publika videće i predstave Kraljevačkog pozorišta, Mašinog pozorišta iz Beograda i Kruševačkog pozorišta.

Repetoar (matična scena Pozorišta lutaka

Četvrtak, 13. oktobar, 18.00
„Mala princeza“

Predstava govori o uobraženoj princezi koja divno peva, njenim proscima, mlinarevom sinu i jednom magarcu, o datim obećanjima i onome što ona sobom nose. Temelјi se na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadlјivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Uloge tumače: Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Milјković.

Nedelјa, 16. oktobar, 11.30
„Palčica“

Kada jedna usamlјena žena poželi da ima dete, iz cveta lale rodi se Palčica, devojčica mala poput palca, kako joj i samo ime kaže. Ona u početku biva srećna sa svojom majkom, međutim, kako odrasta, njena lјubav prestaje da joj bude dovolјna, i ona kreće u svet u potragu za srećom. Taj njen put pun je iskušenja i opasnosti. Na kraju, zahvalјujući svojoj dobroti, ona biva nagrađena i nalazi svet u kom se oseća kao kod kuće.

Predstavu je režirala Dragana Miloševski Popova, a uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević, Srđan Milјković i Lazar Nikolić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *