Rok za predaju oružja produžen do 30. juna

Rok za predaju oružja produžen do 30. juna

Rok za predaju neregistrovanog oružja, municije i eksplozivnih naprava produžen je do 30 . juna.

Tokom ovog perioda, svakoga dana od 7 do 19 časova, građani koji predaju oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

Prilikom predaje nelegalnog oružja građani nisu u obavezi da se legitimišu.

– U Nišu je od početka akcije do danas predato više od 7.000 komada oružja i minsko eksplozivnih sredstava različite vrste i više od 200.000 komada municije različitog kalibra, izjavila je načelnica Odeljenja za upravne poslove PU Niš Jelena Dobrić. Zbog bezbednosti svih nas, ona je još jednom pozvala građane da predaju neregistrovano oružje.

– Pozivamo i one građane koji iza smrti vlasnika nisu predali oružje da to učine do 30. juna, istakla je Dobrić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 30. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledice, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju, saopštio je MUP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *