Srbija napravila krupne korake u procesu digitalizacije

Srbija napravila krupne korake u procesu digitalizacije

Niški preduzetnici imali su priliku da se upoznaju sa novinama u sistemu digitalizacije, na konferenciji koja je organizovana u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Važno je da građani razumeju prednost digitalnih usluga, a Srbija je napravila krupne korake u tom procesu prethodnih godina. Preduzetnici kažu da se na tome najviše radilo tokom pandemije korona virusa.

– Ako pogledamo brzinu kojom su se mali proizvođači u Srbiji organizovali da prevaziđu ograničenja fizičkog pristupa svojim klijentima izlaskom na internet i ponudi koju su uspeli da plasiraju u kratkom vremenu, mislim da je to jedan od najboljih primera koji je pokazao da imamo sposobne ljude, kaže preduzetnik Petar Miljković.

Jedan od najvećih pružaoca usluga u oblasti informacionih tehnologija kompanija Microsoft, predstavila je niškim privrednicima novine u digitalnom poslovanju.

Upoznavanje privrednika sa sistemom digitalizacije, kao i predstavljanje novina u poslovanju svakako je korak napred, poručuju iz Naučno-tehnološkog parka.

– Mislim da je oblast inovacija, start up preduzentištva i digitalizaciija poslednjih godina, od strane najvišeg rukovodstva, vrlo jasno stavljena kao prioritet, a na taj način povećana je i svest građana, institucija i kompanija, kaže direktor Naučno tehnološkog parka u Nišu Milan Ranđelović.

U Naučno tehnološkom parku trenutno posluje 38 kompanija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *