Šta poklanjate vaspitačicama i učiteljicama za 8.mart?

Šta poklanjate vaspitačicama i učiteljicama za 8.mart?

Pitali smo Nišlije da li se sada pridaje više pažnje na osmomartovske poklone učiteljicama, nastavnicama i vaspitačicama u odnosu na ranije, odnosno da li se roditelji utrkuju ko će kupiti bolji poklon? U jednom niškom vrtiću otišli su čak i korak dalje, pa su vaspitačicama otvarali račun u banci, na kojem je bilo više od 8.000 dinara po vaspitačici. Neumesno, komentari su roditelja koji su nadglasani jer je većina baš to želela. Evo odgovora građana Niša:

– Uglavnom, deca nose novac pa samostalno kupuju poklone, kaže jedan Nišlija. Imam sina koji je sada prvi razred srednje škole i ćerku u sedmom razredu osnovne i eto, već osam godina i za jedno i za drugo dete skupljamo novac za učiteljice, nastavnice, razredne…

– Oni kupuju poklone, po svom nahođenju-ili je to cveće ili neki simboličan poklon, jer pravo da vam kažem, nisam upoznat šta deca konkretno kupe, kaže ovaj sugrađanin.

I Nišlijka koju smo pitali isto, daje sličan odgovor.

– To uglavnom deca smišljaju, uglavnom su to, koliko ja znam, neki simbolični pokloni, kaže naša sugrađanka.

Imate li utisak da se sada poklonima pridaje veći značaj u odnosu na prethodne godine?

– Da. Generalno, poslednjih godina se to dešava i to potiče od starijih, a ne od dece. Poklonu se pridaje velika pažnja, ali ja lično utičem da to bude nešto simbolično. Na kraju krajeva, svako prema svojim mogućnostima.

– Obično se ne bavim time, deca to organizuju u školi, a ja podržim. Obavezno ih podsetim da bi trebalo da kupe neki poklon, ali je to ipak na njima. Rekla bih da najčešće bude cveće. Ne mislim da se pridaje veća pažnja, baš mislim da je suprotno, da deca manje vode računa o tome u odnosu na ranije. Sve je to, ipak, individualno, kaže anketirana Nišlijka.

– Moje dete je veliko, ide na fakultet, a kada je bilo malo, nije to bilo kao sada, kaže sugrađanka. Tada je cveće bilo sasvim dovoljno za poklon učiteljici ili nastavnici za 8. mart.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *