Svečano otvorena pijaca Krive livade u Nišu

Svečano otvorena pijaca Krive livade u Nišu

Nadležni iz Tržnice kažu da je ostalo još malo da se radovi završe, ali su želeli da, zbog predstojećih praznika, omoguće prodaju.

Pošto je ova pijaca tako dobro osvetljena, imamo mogućnost neograničenog rada pijace. Dogovorićemo se sa našim zakupcima kakvo će to radno vreme biti. Ukoliko njima to odgovara do sedam ili osam uveče, i nama odgovara i biće tako“, rekao je direktor JKP Tržnica Goran Đorđević.

Centralni plato pijace će pružiti mogućnost da se organizuju i neke manifestacije. Uređen je i prilaz pijaci,kako bi se lakše odvijalo dopremanje robe i neće moći, kao ranije, da prodavci stoje ispred, na trotoaru.

Ovo neće biti jedina pijaca u gradu koja će biti rekonstruisana, istakla je na svečanom otvaranju gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Uskoro otvaramo i novu pijacu u GO Pantelej. Spremamo se da gradimo novu pijacu u Ledenoj steni, a naravno, pijaca na Trošarini će biti rekonstruisana. Smatram da Nišlije zaslužuju modernije pijace. Ovo je mesto gde se sreću kupci i prodavci, komšije, pre svega“, kazala je Sotirovski.

Pijaca će imati 260 robnih i poljoprivrednih tezgi, a radno vreme je neograničeno, jer će raditi i noću, kažu iz Tržnice. Na ovom prostoru će moći da se organizuju i kulturno-umetničke manifestacije, poručili su nadležni.

Pijaca Krive livade  se prostire na 4.000 kvadrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *