Uspostavljen avio i železnički saobraćaj u Bavarskoj

Uspostavljen avio i železnički saobraćaj u Bavarskoj

Obilne snežne padavine koje su  pogodile  jug Nemačke u petak i subotu, paralisale su avio i železnički saobraćaj, zbog čega je došlo do velikih problema na aerodromu u Minhenu, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji.

Veliki broj putnika ostao je zaglavljen na aerodromu i železničkim stanicama. Danas je normalizovan saobraćaj, jer prethodne noći nije padao sneg. Većina lokalnih autobuskih i tramvajskih linija bile su otkazane tokom jučerašnjeg dana, jer su uslovi na putevima jako loši i putari nisu uspevali da očiste put zbog snežne vejavice.

Da je situacija na putevima opasna najbolje svedoči podatak da je Gradska vatrogasna služba Minhena na svoja vozila stavila lance.

Stavljamo lance za sneg kako bismo što sigurnije mogli da dođemo do vas u bilo kojem trenutku“, naveli su iz vatrogasne službe.

U toku današnjeg dana očekuje se normalizacija i drumskog i železničkog saobraćaja.

Sneg koji je pao lomi grane drveća na javnim površinama, tako da nadležne službe seku grane kako ne bi pale i povredile prolaznike. Marketi i prodavnice rade normalno, snabdevanje protiče bez problema. Građani sa kojima smo razgovarali kažu da ne pamte kada je poslednji put palo ovoliko snega. Idiličnoj zimskoj slici svakako se najviše raduju deca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *