18 mladih lekara dobilo posao u UKC Niš

18 mladih lekara dobilo posao u UKC Niš

Posao u struci i na neodređeno vreme, to je nakon završenih studija, svima najveća želja. Upravo se to ostvarilo najboljim studentima Medicinskog fakulteta u Nišu, njih 18 dobilo je posao za stalno u Univerzitetskom kliničkom centru.

Mladi lekari dobili su posao, a Univerzitetski klinički centar Niš najbolje pojačanje. Prosečna ocena 10,00 na studijama omogućila je dr Petri Popović da znanje stečeno na fakultetu primeni u praksi.

– Smatram da je ovaj program odličan način da se pokaže da je uložen trud tokom studija prepoznat i uvažen. Ovo je poruka svima i motivacija da ostanemo u našoj zemlji i učestvujemo u razvoju našeg zdravstvenog sistema, kaže Popović.

I njen kolega dr Nikola Đorđević, smatra da je ovo velika motivacija za sve studente medicine. On je zaposlen na Klinici za grudnu hirurgiju.

– Interesovanje za hirurgiju kod mene se javilo za vreme studiranja i za vreme lekarskog staža, to je nešto što je mene privlačilo i čime sam ja želeo da se bavim u budućnosti, kaže Đorđević.

Više od 10 klinika Univerzitetskog kliničkog centra Niš dobilo je nove lekare.

– Osamnaestoro mladih lekara koji su počeli da rade 1. jula prošle godine, pre par dana dobilo je rešenje na neodređeno vreme, to je nastavak borbe Srbije da svoju najbolju decu zadrži ovde. Jedna nova, dobra, generacija mladih lekara stasava u Srbiji i UKC Niš je nezaobilazni deo jedne dobre konstrukcije zdravstva u našoj zemlji, kaže prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

U okviru zapošljavanja najboljih diplomaca Medicinskih fakulteta od juna 2018. godine posao za stalno u Univerzitetskom kliničkom centru dobilo je 127 lekara. Ovaj projekat pokrenulo je Ministarstvo zdravlja i Vlada Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *