Beograd:Trka za pomoć porodici iz Gaze

Beograd:Trka za pomoć porodici iz Gaze

Pre nekoliko dana u Srbiju je iz pojasa Gaze stigao i Šadi, poslednji član četrnaestočlane porodice od petoro braće i sestara, njihovih roditelja i dece, a koja je krajem decembra na jedvite jade uspela da se nekako izbavi iz pojasa Gaze i stigne u Srbiju. Posle tri meseca, Šadi je prvi put video svoje troje dece. Rekao nam je da mu je potrebno sve, od garderobe do pribora za brijanje. Kaže da su mu u Egiptu dali jedino neke jako neudobne i velike sive patike. Iako vidno pod traumom, vredan je kao i njegove sestre i braća, vedar i voljan da se što pre osamostali s porodicom u Beogradu. Još danas mogu da borave u stanu u kome se trenutno nalaze, a već od sutra će ponovo morati da se snalaze. Trudnica spava na dušeku na podu.

Kako bismo im omogućili osnovni i dostojanstven život u našem gradu akciju prikupljanja sredstava za naše prijatelje iz Gaze nastavljamo i u saradnji sa Beogradskim maratonom, poručuju iz Runninga.

Prijavite se do 1. aprila i trčite sa nama na 37. Beogradskom maratonu!

Visina preporučene kotizacije/donacije za polumaratonsku trku iznosi 4000 dinara, od čega ćemo mi za vaš startni paket uplatiti Begradskom maratonu 2990 dinara, a sa ostatkom ćemo pomoći našim prijateljima iz Gaze oko najhitnijih stvari kao što je iznajmljivanje stana, hrana i osnovna higijena. Pozivamo vas da donirate i vi koji želite a nećete trčati trke na Beogradskom maratonu tako što ćete ili uplatiti željenu/moguću donaciju ili poslati SMS poruku sadržine „heroji“ na broj 3023 (humanitarni broj Fondacije Heroji Beogradskog maratona).

Svoju donaciju/kotizaciju možete uplatiti putem sledećeg računa:

170-0030016763001-26

Primalac: Atletski Klub RUNNING, Nušićeva 6, Beograd

Naznaka: Donacija/kotizacija za RUNNING tim na Beogradskom maratonu.

Za više informacija možete se javiti na 063/66-66-82 ili pisati na milena@running.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *