Agencija za sprečavanje korupcije i u Nišu

Agencija za sprečavanje korupcije i u Nišu

U Nišu je, na inicijativu Grada, otvorena područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije, druga u Srbiji van Beograda.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da je ova kancelarija primer decentralizacije i predstavlja još jedan korak u borbi protiv korupcije.

Saradnja između grada i Agencije je i do sada bila na visokom nivou, ona će se nastaviti i zajedno će učiniti sve da se iskoreni korupcija, pri čemu je preventivno delovanje jako važno. Jedan od ciljeva je i razvijanje svesti o suzbijanju korupcije.

Želimo da sve ljude pozovemo, ko iole ima sumnju da bilo ko od funkcionera bilo šta radi protiv zakona, da sada mogu da prijave, da ne treba da se maltretiraju do Beograda, već da im je agencija došla u Niš i da to mogu da učine“, rekla je Sotirovski.

Dejan Damnjanović, direktor Agencije je naglasio da je njihova nadležnost da kontrolišu imovinu i prihode javnih funkcionera, spreče sukobe interesa i nepotizma, kontrolišu finansiranje političkih aktivnosti političkih stranaka, a od nedavno motre i na lobiranje.

Damnjanović je dodao da su funkcioneri u obavezi da podnose izveštaje s kojom imovinom dolaze na funkciju, ali i čime sve raspolažu kad napuste javnu funkciju.

Kancelariji će moći da se obraćaju i građani iz drugih gradova u okolini, nalazi se u ulici Milojka Lešjanina 26 i otvorena je svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *