Besplatan prevoz za sve građane starije od 75 godina

Besplatan prevoz za sve građane starije od 75 godina

Gradsko veće Grada Niša donelo je odluku da će svi građani od 1. marta ove godine, koji su stariji od 75 godina, imati besplatan gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada bez obzira na to kolika je penzija.Izvor: Zvanična stranica Grada Niša

Gradsko veće usvojilo je rešenje sa konačnom listom korisnika za zamenu ložišta za 2021. godinu (drugi konkurs) i rešenje o raspisivanju trećeg javnog konkursa za zamenu ekološki neprihvatljivih individualnih ložišta za 2021. godinu.
Grad Niš doneo je odluku da svim građanima za zamenu stolarije i termoizolaciju nadoknadi razliku u cenama materijala koji je u međuvremenu poskupeo.
Odlučeno je da Grad Niš učestvuje u nadmetanju za kupovinu Zadružnog doma u Gornjem Matejevcu i Doma kulture u Knez Selu koji su u vlasništvu PIK Niš u stečaju.
Grad Niš će ponuditi i drugim selima da finansira izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju domova kulture kako bi mogli da konkurišu za sredstva Republike Srbije i donatora.
Ova odluka doneta je u skladu sa opredeljenjem Grada Niša da podstiče ostanak meštana na selu stvaranjem svih potrebnih uslova za život i omogućavanje onih sadržaja koji su dostupni i stanovnicima u urbanim delovima grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *