Blokiraj mržnju – podeli ljubav

Blokiraj mržnju – podeli ljubav

Govor mržnje je u porastu širom Evrope, a time se svakodnevno ljudska prava dovode u opasnost. Kako bi se suprotstavili ovoj pojavi, Evropska unija i Savet Evrope pokrenuli su kampanju pod nazivom „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav“, tim povodom danas je u Osnovnoj školi Radoje Domanović u Nišu ujedno obeležen i Dan demokratske kulture.

Obeležavanje Dana demokratske kulture bila je prilika da učenici Osnovne škole Radoje Domanović u Nišu pokažu kako u praksi primenjuju sva znanja i veštine koje su do sada usvojili.

– Cilj ovog projekta je podsticanje demokratske kulture kod učenika, nastavnika i u samoj lokalnoj samoupravi. Mi tokom svih ovih godina radimo na razvijanju kompetencija odgovornosti, saradnje i multikulturalnosti. Želimo da gradimo i vaspitavamo odgovorne građane našeg društva, kazala je Dušica Tričković, direktoka OŠ Radoje Domanović u Nišu.

Kampanja “Blokiraj mržnju. Podeli ljubav” sprovodi se u okviru inicijative za promociju različitosti i jednakosti u Srbiji, koja je deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope.

– Kada govorimo o ovoj temi, u Srbiji postoji veliki broj motivisanih nastavnika, ali i zaposlenih u Ministarstvima koji žele da uključe, tačnije involviraju, ovu temu u nastavne programe i to je ono što je bitno, istakao je Tobias Flesenkemper, šef misije Saveta Evrope u Beogradu.

– Govor mržnje je i dalje u značajnoj meri prisutan u našem društvu, i to sve više na društvenim mrežama, gde je to mnogo teže kontrolisati, kazala je ambasadorka kampanje Milena Radulović.

Ova kampanja se sprovodi u okviru projekta “Promovisanje različitosti i ravnopravnosti u Srbiji” u saradnji sa projektom “Kvalitetno obrazovanje za sve”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *