Brašno od pet kilograma – 661 dinar!

Brašno od pet kilograma – 661 dinar!

Cene brašna astronomske, rafovi prazni! Nove, više cene, neprijatno su iznenadile Nišlije u jednom od većih trgovinskih lanaca. I pored poskupljenja, rafovi gde se prodaje brašno su prazni.

Podsećamo, Vlada Srbije donela je  uredbu 28.1.2022. da cene namirnica ostaju zamrznute još 90 dana. Cene šećera, brašna tip 400 i tip 500, dugotrajnog mleka od 2,8 odsto masnoće, svinjskog buta i jestivog ulja u naredna tri meseca neće smeti da pređu nivo koje su imale 15. novembra 2021. godine. Za nepoštovanje uredbe predviđene su kazne koje se kreću i do dva miliona dinara, a može se izreći i zaštitna mera zabrane pravnom licu da vrši određene delatnosti u trajanju od šest meseci do godinu dana.

Potrošačima ostaje samo da brinu o tome kako će na, ionako više nego skroman, kućni budžet uticati ovo poskupljenje. I nestašica. Nadležnima apel da kontrolišu trgovce koji povećavaju cene osnovnih životnih namirnica, kojima očigledno, Uredba Vlade ne predstavlja prepreku da višestruko profitiraju u trenutnoj situaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *