Da se ne zaboravi!

Da se ne zaboravi!

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Nišu obeležene su 23 godine od Nato agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Godišnjicu je organizovala niška podružnica Kluba generala i admirala, uz svesrdnu pomoć komande Kopnene vojske, Skupštine grada Niša i svih udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, dok je svečanoj akademiji prisustvovao veliki broj pripadnika Vojske, građana Niša, studenata i učenika.
Nadahnutu besedu o ratu i epopejskoj borbi pripadnika Treće armije i njenog Prištinskog korpusa održao je legendarni komandant Prištinskog korpusa general u penziji Vladimir Lazarević. On je na svojevrsnom času istorije podsetio na zločine Nato saveza, odlučnu odbranu juga Srbije i Kosmeta i na one koji su u u ratu 1999.godine izgubili život. „Kada pogine vojnik kažemo da je to njegov poziv i da je na to bio spreman, kada strada neko stariji kažemo da je najveći deo života već proveo, ali neprijatelju nikada nećemo oprostiti decu koja su ubijena najsavremenijim oružjima koja svet poznaje“, rekao je general Lazarević.
Prisutni u niškom pozorištu, pogotovo oni najmlađi, sa velikom pažnjom su pratili izlaganje generala Lazarevića i tako potvrdili da postoji potreba za skidanjem velova tajni i dugogodišnjeg ćutanja o ratu 1999.godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *