Poziv Nišlijama na protest zbog izgradnje parkinga

Poziv Nišlijama na protest zbog izgradnje parkinga

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije pozvala je građane Niša da se okupe u subotu 26.03.2022. godine u 12 sati, na prostoru bivših teniskih terena u parku Svetog Save i izraze nezadovoljstvo zbog planirane izgradnje parkinga na 20 metara od zgrade osnovne škole Sveti Sava.

Želimo da potražimo zajedničko rešenje za ovaj prostor koje neće ugroziti zdravlje i bezbednost naše dece, kažu u Asocijaciji.

Podsećamo, više od 1.000 građana potpisalo je do sada onlajn peticiju protiv izgradnje parkinga kod škole Sveti Sava u Nišu. Građani koji su pokrenuli akciju potpisivanja peticije rekli su tada da je zahtev da na tom mestu, kao nekada, ponovo bude park. Kako su istakli, izgradnja parkinga značila bi dodatno zagađenje vazduha, koji je u Nišu već veoma zagađen. Prema njihovim rečima, ideja grada o humanitarnom parkingu je dobra, ali ne treba da bude realizovana u dvorištu škole.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski odbacila je tada ideju o izgradnji parka koji će, kako je rekla, biti na nekom drugom mestu. Sotirovski je obišla danas ovu lokaciju sa saradnicima. Izgradnjom parkinga i ovaj deo grada će biti  maksimalno rasterećen, te će se na taj način pomoći ljudima koji žive u tom delu grada i nemaju svoj parking prostor, rekla je gradonačelnica.

Na ovoj površini će moći da se parkira do 250 vozila, a parking bi trebalo da bude otvoren tokom leta. Prihod od naplate parking mesta ići će u humanitarne svrhe, za lečenje bolesne dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *