Do petka nestabilno vreme

Do petka nestabilno vreme

Prema prignozi RHMZ, do petka nas očekuje nestabilno vreme, a za vikend ponovo veoma toplo vreme. Iz Sredozemlja na Balkan stiže vlažna, nestabilna vazdušna masa. Na severu, zapadu i jugozapadu Srbije biće uslova za nepogode, pa je u tim krajevima na snazi narandžasti meteo alarm. Jutarnja od 17 do 21 stepen, a najviša dnevna od 27 na severu i zapadu do 34 na istoku zemlje.

Utorak, 25.06.

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji na severu, zapadu i jugozapadu Srbije lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar. Vetar slab i umeren, severoistočni, istočni i jugoistočni, a sredinom dana na severu i zapadu kratkotrajno jak severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša dnevna od 27 stepeni na severu i zapadu Srbije do 34 na istoku zemlje.

Sreda 26.06.

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo, sparno i nestabilno povremenim pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 17 do 22, a najviša od 28 do 33 stepena.

Četvrtak 27.06.

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo, sparno i nestabilno sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab, u skretanju na zapadni i severozapadni pravac. Najniža temperatura od 17 do 20, a najviša snevna od 26 do 30 stepeni, saopštio je RHMZ.

Petak 28.06.

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo, sparno i nestabilno sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i grmljavinske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 16 do 19, najviša od 26 do 31 stepen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *