Gradonačelnica Niša obišla prihvatilište za odrasle i stare osobe

Gradonačelnica Niša obišla prihvatilište za odrasle i stare osobe

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je danas Prihvatilište za odrasle i stare osobe u kome trenutno boravi 12 korisnika.

Iako ima zdravstvenih problema, šezdesetosmogodišnji Dragan Stojković već tri meseca ovde dobija adekvatnu zdravstvenu negu i sve uslove koji su mu potrebni za normalan život.

– Polomio sam skločni zglob i rebra, a pošto živim sam i nema ko da me neguje, nisam ni znao da postoji prihvatiliše „Mara“, doveli su me iz Centra za socijalni rad. Od prvog dana ja sam ovde dobio pažnju i toplinu, i ne samo ja, već svi korisnici, kaže Dragan.

– Naši korisnici su ovde od šest meseci do godinu dana, u tom periodu pokušavamo da im rešimo probleme, pre svega zdravstvene, da im pružimo i stvorimo jednu toplu atmosferu gde bi se oni osećali sigurno i bezbedno. Mi smo formiranjem ovog prihvatilišta pokazali da brinemo o najugroženijima, kazao je direktor Ustanove „Mara“ Miloš Ranđelović.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je najbitnije da su korisnici zadovoljni i to je zapravo najveći pokazatelj da su nadležni učinili pravu stvar.

– Imamo sugađane koji su u takvoj situaciji, da moraju da potraže siguran krov nad glavom, a to im daje ovo prihvatilište. To što su korisnici zadovoljni je najbolji i najvažniji pokazatelj da smo uradili pravu stvar.

Prihvatilište za odrasle i stara lica je otvoreno tokom cele godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *