Grmljavinske nepogode u toku noći

Grmljavinske nepogode u toku noći

Danas do kraja dana veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, navodi RHMZ. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Najintenzivniji plјuskovi sa grmlјavinom i gradom (nepogode) se očekuju na području istočne Srbije. U ostalim krajevima, uklјučujući i područje Beograda, mestimično kiša i kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom, ali bez pojave nepogoda.

PRIBLIŽAVA SE KRAJ NESTABILNOM PERIODU. SLEDEĆE SEDMICE OSETNO TOPLIJE

Do kraja dana (13.06.) promenlјivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Sutra (14.06.) se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti. Za vikend (15 – 16.06.) pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 °S, a u nedelјu od 29 do 32 °S. U noći između subote i nedelјe samo je na severu Vojvodine moguć plјusak i grmlјavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Prolazni plјuskovi i grmlјavine ponovo se očekuju u ponedelјak (17.06.) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18.06.) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 °S, a oko 20.06. i malo iznad 35 °S. U urbanim sredinama tropske noći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *