Gužve za vaučere ispred svih pošta

Gužve za vaučere ispred svih pošta

Za dva sata podeljeno je 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

U cik zore, od 5 ujutro već je na stotine građana stajalo u redovima ispred svih pošti u Nišu, kako bi dobili vaučer za subvencionisani odmor. Hladnoća nije sprečila, uglavnom penzionere, da više sati stoje u redu. Zaposleni u poštama su prilikom dolaska na posao zatekli gužve I dugačke redove građana, koji su se merili u stotinama metara.

Sugrađanka koja je stajala ispred vrata Pošte u naselju Durlan kaže da je došla oko 6 jutros, ali nikako da stigne na red zbog onih koji ulaze preko reda. Vidno nervozna, kaže:

Ja se borim celo jutro sa ovima što samo sagnu glavu i uđu preko veze, a ja čekam da bih dobila vaučer za unuče, koje je dete sa posebnim potrebama. Nadam se da ću uskoro ući, jer unutra se već gura veliki broj ljudi. 

Dok ona to govori, čuje se negodovanje građana u redu, jer upravo neki čovek vuče vrata od Pošte kako bi ušao, objašnjavajući im da ide drugim poslom, ali mu sugrađani ne veruju i upućuju uvredljive reči, ne dozvoljavajući mu da uđe.

Starija Nišlijka izlazi sa suprugom i nosi papir u rukama. Pitamo je gde će na odmor, kaže da će ići u Lukovsku banju.

Čekali smo suprug i ja jutros od 5 sati. Kad smo stigli na red, završili smo proceduru na šalteru za 10 minuta. Promrzli smo ovde čekajući više od tri sata, dodaje, što nameće zaključak da su neki građani došli i pre njih kako bi uzeli vaučer.

Bračni par izlazi iz reda, iako im nije ostalo još mnogo čekanja i blizu su ulaza, ali kažu da ih sva ta gužva nervira i da im, ako se razbole jer stoje na hladnoći, neće biti dovoljno za lekove ni tih 10.000 dinara koje bi dobili kao vaučer za odmor.

Nikad se više ne bismo prijavili za vaučere. Nismo znali da je ovakva gužva, ovo je strašno, kaže gospođa.

Mlađa žena dodaje da je zahvalna državi na subvenciji za odmor, kaže da je nekoliko članova njene porodice predalo za vaučere i da se na pola sata smenjuju u redu zbog hladnoće, jer stanuju u blizini Pošte.

Suprug je došao ovde u 5.30 h i bilo je možda pedesetak ljudi. Ovo sada je neverovatno, ne znam da li će uopšte stići svi ovi ljudi da uzmu vaučer. 

U svim poštama u Srbiji, vaučeri su planuli za dva sata. Svim građanima koji su uspeli da se probiju do šaltera, vaučeri će biti poslati na kućnu adresu u roku od mesec dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *