Doček Pravoslavne Nove godine u Nišu

Doček Pravoslavne Nove godine u Nišu

Više hiljada građana Niša i gostiju iz okolnih gradova i opština dočekalo je pravoslavnu Novu godinu u parku Svetog Save u Nišu. Hladno vreme nije sprečilo građane, posebno mlađe, da dočekaju Novu godinu po julijanskom kalendaru na otvorenom. Publiku je zabavljao Amadeus bend.

Foto: FB Gradska opština Medijana

Gradska opština Medijana, jedna je od retkih opština koja nije odustala od tradicije organizovanja dočeka pravoslavne Nove godine, jer želi da čuva stare običaje po kojima je naša zemlja prepoznatljiva, rekao je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Čestitam pravoslavnu Novu godinu svim Nišlijama, ali i gostima, koji su u naš grad došli da proslave dolazak 2024.godine po julijanskom kalendaru. Lepo je videti da nam u goste dolaze građani iz drugih opština i inostranstva. Opština Medijana je centralna niška opština i opravdava epitet koji joj pripada, dodao je Kocić. Januar je mesec tradicije u našoj opštini, lomili smo Česnicu sa šest dukata, sada proslavljamo srpsku Novu godinu, a čeka nas i plivanje za Časni krst, istakao je Kocić.

Početak pravoslavne Nove godine obeležen je tradicionalnim odbrojavanjem u ponoć i vatrometom koji je trajao desetak minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *