Hitna pomoć u Nišu biće na novoj lokaciji

Hitna pomoć u Nišu biće na novoj lokaciji

Na predlog ministarke zdravlja, a zahvaljujući gradonačelnici Dragani Sotrirovski i meni, došli smo do novog razvoja hitne pomoći u Nišu, izjavio je danas v.d. direktora UKC Niš Zoran Perišić.

Nelogično je da se Urgentni centar i Hitna pomoć nalaze na udaljenosti od 50 metara. Hitna pomoć, inače, treba da bude u delu grada sa dobrim saobraćajnim komunikacijama, sa dobrim prostorom za parking i našli smo takvu gradsku parcelu na Vizantijskom bulevaru, na prostoru ispod Stop shopa, prema DIS-u. Reč je o gradskoj parceli veličine jedan hektar. Sadašnja Hitna pomoć se nalazi na 53 ara i izmeštanjem i izgradnjom nove Hitne pomoći, moći ćemo celokupni prostor gde se sada nalazi, da stavimo u službu kliničkog zdravstva. To je cilj. Suština je da država želi, prepoznaje potrebu unapređenja zdravstva u Nišu, rekao je Perišić.

V.D. direktora UKC Niš smatra da su potrebne dve sednice Skupštine grada kako bi se donele neophodne odluke, a kako očekuje, do sredine maja meseca će biti realizovan taj deo, a nakon toga je na resornom ministarstvu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *