Hitno upozorenje MUP-a zbog najavljenog nevremena

Hitno upozorenje MUP-a zbog najavljenog nevremena

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, po najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, upozorili su gradske i opštinske štabove za vanredne situacije da hitno preduzmu preventivne mere.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, na osnovu najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci-spasioci obilaze stanovništvo, sa akcentom na potencijalno kritične tačke. Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, radi spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Uticaj hladnog fronta sa severozapada usloviće naoblačenje, koje će doneti pljuskove i kišu praćene grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.

Hladni talas trajaće od utorka 2. jula, pa sve do petka, 5. jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *