Niški vodovod spreman za intervencije u slučaju ekstremnih padavina

Niški vodovod spreman za intervencije u slučaju ekstremnih padavina

Zbog velike količine padavina najavljenih u popodnevnim satima na teritoriji cele zemlje, Služba održavanja kanalizacione mreže je u stanju povećane pripravnost, saopšteno je iz JKP Naissus.

Prema najavama RHMZ-a, danas se očekuje nevreme sa jakom kišom koja u kratkom vremenu donosi velike količine padavina. Iako je kanalizaciona mreža na teritoriji grada prohodna, a slivnici očišćeni, količina padavina u kratkom roku koja je predviđena za period od mesec dana može na pojedinim lokacijama da uzrokuje zadržavanja vode na ulicama i saobraćajnicama.

Ekipe niškog vodovoda, opremljene specijalnim vozilima, biće spremne da u slučaju velike količine padavina izađu na teren kako bi saobraćajnice u najkraćem roku bile prohodne. U ovoj situaciji pored redovnih,  angažuju se i vanredne ekipe JKP „Naissus“ Niš, koje vrše intervencije na kritičnim tačkama u gradu: u Zetskoj ulici, na Bulevaru Nemanjića, kod kružnog toka u ul. Vojvodi Mišića, tržnom centru “Zona“, u ulici Somborski bulevar, u Čairu, na Panteleju, naselju Ratko Jović, Brzom Brodu, Ledenoj steni, Bubanjskoj dolini i nekim ulicama na Paliluli: Zdravke Vučković, Vase Čarapića i drugim. Ekipe će odmah sa početkom nevremena izaći i intervenisaće na terenu, kako bi se omogućilo da voda brže otiče i da se ulice što pre vrate u redovno funkcionalno stanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *