Hladno sa snegom, upozorenje na ledenu kišu

Hladno sa snegom, upozorenje na ledenu kišu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u toku večeri očekuje vetrovito vreme sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji se očekuje sneg. Na planinama će se povećavati snežni pokrivač tokom pljuskova snega, a u nižim predelima će, samo u zonama kroz koje oblaci prođu, pasti do 1 cm snega koji će se otopiti nakon prestanka padavina.

Podsetimo, sneg koji od juče pada napravio je velike probleme u planinskim krajevima, a u Sjenici je proglašena vanredna situacija.

Usled obilnih snežnih padavina i formiranja veoma visokog belog pokrivača i na teritoriji opštine Nova Varoš danas je proglašena vanredna situacija.

Sneg koji već dva dana pada bez prekida, najviše problema napravio je na elektromreži, pa su pojedina planinska sela već 48 sati bez struje.

RHMZ je danas upozorio da je u noći ponedeljak na utorak i u utorak moguća ledena kiša u nekim delovima Srbije. U noći između ponedeljka i utorka očekuje se jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, dok se u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima, kao i u delovima Timočke i Negotinske Krajine očekuje kiša koja će se lediti pri tlu i do utoka ujutro stvarati i veoma opasnu poledicu, pa će biti ogroman oprez i u saobraćaju, ali se oprez savetuje i pešacima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *