Veliki požar u Nišu

Veliki požar u Nišu

Na prostoru nekadašnje Elektronske industrije u Nišu jutros oko 5.30 sati je izbio veliki požar. Vatrena stihija zahvatila je površinu od ukupno 3.000 kvadratnih metara. Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova brzo su stigli po dojavi da je izbio požar, u magacinima na bulevaru Svetog cara Konstantina u Nišu.

Vatrogasno-spasilačke ekipe su odmah po dojavi izašle na lice mesta i ulažu maksimalne napore da spreče da se požar proširi i na obližnje magacine.

Srđan Mitrović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu potvrdio je da su zahvaćena dva magacina na površini od 3000 kvadrata.

U gašenju učestvuje 27 pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade sa devet vozila, dobili smo i pomoć sa dva vozila i tri vatrogasca sa aerodroma Konstantin Veliki i JKP Medijana sa svojim vozilom zbog količine vode koja nam je potrebna za gašenje požara. Mogu da kažem da je ovog trenutka situacija na terenu dosta bolja, očekujem lokalizaciju u narednim satima. Zaista zahtevan požar, objekat u kome se nalazi više različitih pravnih lica. Naši momci su dali sve od sebe da ugase ovaj požar i stave pod kontrolu. Nemamo povređenih, što je najbitnije, materijalne štete će biti svakako, a uzrok požara će utvrditi istraga, rekao je Mitrović.

Inventar Visoke strukovne škole za kriminalistiku i bezbednost je uništen, ali je srećom,sva dokumentacija u vezi sa ocenama i upisom studenata sačuvana u elektronskom obliku, rekao je profesor Zoran Miladinović koji je došao na lice mesta i dodao da je ovo velika nesreća za njih, ali da će verovatno već sutra studenti biti obavešteni o vremenu i mestu održavanja nastave, s obzirom na to da su prostorije škole stradale u požaru.

Gust crni dim i dalje kulja i može se videti sa više lokacija u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *