I pored lošeg vremena, publika uživala

I pored lošeg vremena, publika uživala

Četvrte festivalske večeri, na Letnjoj pozornici u Nišu, prikazani su filmovi Koma i Vera.

Film Koma režirao je Petrar Jakonić, a uloge tumače Slavko Štimac, Zoran Cvijanović, Biljana Đurović, Milan Tomić, Milica Janković.

Drugi film koji je publika gledala je Vera, reditelja Nedeljka Kovačića.
Uloge: Jovana Stoiljković, Petar Zekavica, Aleksandar Srećković, Nikola Kojo, Tihomir Stanić, Viktor Savić, Vuk Kostić, Nebojša Dugalić, Bojan Žirović, Anita Mančić.
Publici se niko od glumaca drugog filma nije poklonio.

U filmu Koma, Biljana Đurović koja ima ulogu Ane u filmu kaže da je glumiti rame uz rame sa Slavkom Štimcem divno iskustvo, na kome je zahvalna.

– Mislim da je to najistinitiji, najiskreniji i najčestitiji među našim kolegama. Zahvalna sam i reditelju i produkciji što sam imala priliku da budem parner Slavku Štimcu. Đurović ističe da je čast biti na niškim susretima. Prvi put sam ovde i ovo mi je prva glavna uloga na filmu tako da sam prvi put ovde i hvala niškoj publici što je i po ovom nevremenu ostala da odgleda film do kraja.

Milica Janković u filmu igra medicinsku sestru i kaže da je veoma zahvalna na prilici da radi sa sjajnom ekipom.

– Ovo je veliko iskustvo za mene, da imam scene sa Slavkom Štimcem, Zoranom Cvijanovićem i ostalim kolegama. Ovo je za mene bio jedan vrlo zanimljiv proces, dosta sam učila od njih, gledala kako oni u svakoj sceni prate tu dramsku liniju i priču. Nisam prvi put na Filmskim susretima, ali sam prvi put sa filmom. Moram da kažem da je ovde publika divna. Ovde su ljudi toliko srdačni, toliko topli i stvarno je to jedinstven doživljaj u Srbiji, kaže Milica.

Slavko Štimac kaže da su oni kao ekipa zadovoljni. Moj utisak na reakciju publike je jako pozitivan. Na pitanje koju poruku nosi sam film, Štimac kaže da upućuje na večitu podelu na dobro i loše, kako mi naizmenično živimo u dobrom ili lošem…

I na kraju, kako god okrenemo, do neke pravde dođemo, rekao je Štimac.

Večeras na programu Filmskih susreta:
MOMAK I DEVOJKE (94′)

Režija: Ivica Vidanović

Uloge: Rok Radiša, Tamara Aleksić, Ines Petrović, Zoran Cvijanović, Jovo Maksić, Rade Perović, Ljubiša Milišić, Marko Jovičić, Zlatan Vidović

OLUJA (156′)

Režija: Miloš Radunović

Uloge: Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović, Ivan Vujić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *