Inicijativa za spomenik Zoranu Đinđiću u Nišu

Inicijativa za spomenik Zoranu Đinđiću u Nišu

Uoči obeležavanja 20 godina od smrti premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je ubijen 12. marta 2003. godine, odbornik koalicije Niš moj grad u Skupštini grada Niša Miodrag Stanković rekao je danas da je podneo odborničku inicijativu u kojoj se traži izgradnja spomenika Zoranu Đinđiću u Nišu.

– Zahtevamo da se već na narednoj sednici SG Niša donese odluka o izmenama odluke o podizanju i održavanju spomenika i spomen obležja na teritoriji grada koja mora da bude usaglašena sa stavom Ministarstva kulture kao i da se rebalansom budžeta za tekuću godinu opredele sredstva za izgradnju spomenika dr. Đinđiću, prvom demokratskom premijeru i reformatoru, kazao je Stanković na konferenciji za medije.

Stanković očekuje da će biti postignut konsenzus svih odborničkih grupa po ovom pitanju i kako je rekao, smatra da i građani Niša, pa i oni koji nisu bili za njega, sada uviđaju da je njegova politika bila zaista demokratska i da će se i oni složiti sa ovom inicijativom.

Stanković je ovom prilikom pozvao građane da se u nedelju u 12 sati okupe na Trgu Kralja Milana u Nišu, odakle će zajedno krenuti u šetnju i zatim otići do Saborne crkve, gde će biti održan pomen ubijenom premijeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *