Inovers-nova digitalna platforma za pomoć u poslovanju zasnovana na veštačkoj inteligenciji

Inovers-nova digitalna platforma za pomoć u poslovanju zasnovana na veštačkoj inteligenciji

Privredna komora Srbija predstavila je novu digitalnu uslugu „Inovers“ (Inno-Verse /www.inno-verse.biz) zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, sa ciljem lakšeg i bržeg povezivanja privrede sa najnovijim IT rešenjima. Inovers“, pokrenut samo nekoliko dana nakon lansiranja „BizChat“ servisa takođe zasnovanog na bazi veštačke inteligencije, predviđen je za široki krug korisnika, počev od studenata i  mladih istraživača novih tehnologija, preko naučnih radnika i univerzitetskih profesora, do razvojnih centara unutar kompanija, koje su u svakodnevnoj trci za unapređenjem konkurentnosti i tržišnih pozicija.

Najsavremenija inovativna platforma Privredne komore Srbije (PKS) zasnovana na veštačkoj inteligenciji Inno-Verse predstavljena je privrednicima i predstavnicima institucija u Nišu s ciljem da doprinese bržem razvoju kompanija.

Inno-Verse malim i srednjim preduzećima, startapima, ali i velikim poslovnim sistemima, višestruko skraćuje vreme neophodno za razvoj proizvoda ili usluga, od početne ideje do plasiranja proizvoda na tržište i omogućava privrednicima pristup svetskim bazama naučnih radova, najnovijim trendovima u industriji, 24 časa dnevno, 365 dana godišnje.

„Inno-Verse je platforma za upravljanje inovacijama potpuno zasnovana na veštačkoj inteligenciji, na bazama i softverima koje smo razvili, koja omogućava kompaniji, bilo da je mala, srednja ili velika, da testira nova rešenja, ideje i usluge, kao i nove poslovne modele“, izjavio je predsednik PKS Marko Čadež.

Platforma skraćuje vreme potrebno za istraživanje aktuelnih naučnih dostignuća iz oblasti u kojoj kompanija posluje, proizvoda ili usluga, obavlja analizu i poređenje sa konkurencijom u svetu i o tome obaveštava korisnike.

„Kroz kreiranje prvog BizChat-a za privredu, a zatim Inno-Verse platforme, trudimo se da budemo prvi i u Evropi koji primenjuju veštačku inteligenciju u poslovanju“, ukazuje Čadež. U pitanju su, kaže, konkretna rešenja i alati koji pomažu privrednicima da naprave posao, proizvod, kreiraju uslugu i obave prodaju.

„To je ono što je najvažnije, a nama u PKS daje i novu mogućnost, da vidimo kako funkcioniše privreda na terenu, poput dostupnih tendera, koje kompanije najčešće pobeđuju na tenderima, da li su lokalne domaće ili ne.“

Jedna od funkcija koju nudi Inno-Verse je i alat „Trendradar“ koji daje pregled aktuelnih trendova u određenoj oblasti, na primer, u poljoprivredi, kroz praćenje najnovijih rešenja u sferi uštede vode prilikom navodnjavanja, nudeći istovremeno rešenja i naučne analize o tome kako da se smanji potrošnja vode.

Čadež napominje da je platforma Inno-Verse povezana i sa bazom podataka svih startapa u svetu čime se domaćim kompanijama omogućava tačan pregled startapa koji se bave određenom inovativnom temom iz industrije u kojoj posluju.

„Sa ovim alatom možemo da pratimo brže šta je to što u svetu novo dolazi, gde i kako da kompanije investiraju na osnovu trendova, poređenja poslovnih modela, dok se od ideje do testiranja proizvoda i izbacivanja na tržište vreme višestruko smanjuje“, rekao je Čadež.

Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore kaže da nije slučajno što je Inno-Verse platforma predstavljena u Nišu, zato što taj grad privlači brojne inovacije i nove tehnologije zahvaljujući radu Naučno-tehnološkog parka.

„Brojne firme iz Niša i jugoistočne Srbije sada imaju priliku da koriste alate ove platforme i brže podignu nivo svojih kapaciteta. Inno-Verse će omogućiti nekome ko se, na primer, u Nišu bavi reciklažom da sazna gde je najbolje da nabavi sirovinu i reši konkretene probleme u proizvodnji što će dovesti do veće konkurentnosti i produktivnosti, koji su jedan od najvećih problema naše privrede“, rekao je Milićević.

„Inovers“ je ozbiljna platforma za saradnju koja sadrži čak 75.000 poslovnih modela i najrazličitije trendove. Kako je rekao, sadrži sve od ideje, inovacije do kolaboracije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *