Job fair u Nišu

Job fair u Nišu

U Naučno-tehnološkom parku u Nišu danas je organizovan tradicionalni sajam zapošljavanja “Job fair”. Dvanaest kompanija ponudilo je više od 150 slobodnih radnih mesta, a najviše su se tražili radnici iz oblasti IT sektora. I ovog puta interesovanje je bilo veliko.

Studenti, srednjoškolci, ali i svi nezaposleni imali su priliku da pronađu posao ili stručnu praksu na tradicionalnom sajmu zapošljavanja u Nišu. Bilo kakva šansa za posao se ne propušta. Zato su gužve na svakom sajmu neizbežne.

– Već duže vreme tražim posao i sada sam došla da vidim koje kompanije nude zaposlenje, ja bih volela da radim u IT sektoru, kaže Marija D.

– Mene interesuje digitalni marketing, volela bih da u budućnosti to radim, zato sam sada ovde, kaže Stefana J.

Na prvom ovogodišnjem “Job fair-u” učestvovalo je 12 kompanija, a u ponudi su bili poslovi u različitim strukama.

– Ono što je novina jeste da ove godine nudimo 100 besplatnih obuka za digitalni marketing i grafički dizajn, a to su danas najtraženija zanimanja. Nudimo i 60 besplatnih stručnih praksi, to su plaćene prakse u kompanijama od četiri do šest meseci, gde budući polaznici imaju šansu da se oprobaju i pokažu u tim kompanijama, a možda kasnije i dobiju taj posao, kaže Milivoje Jovanović, iz organizacije ENECA.

Ovogodišnji sajam organizovala je ENECA u okviru projekta “Nove ekonomske mogućnoti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji” koji je podržalo Savezno ministarstvo za saradnju i razvoj Nemačke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *