Uklonjena divlja deponija u centru grada

Uklonjena divlja deponija u centru grada

U Nišu je danas krenulo čišćenje velike divlje deponije koja se nalazi na samo dva kilometra od centra grada. Kako bi se ovaj veliki ekološki problem rešio, nadležni su najavili otvaranje još jednog reciklažnog dvorišta u ulici Ivana Milutinovića u Nišu.

Stari nameštaj, građevinski otpad i smeće na samo dva kilometra od centra grada. Nakon što su nadležni u potpunosti očistili 2021. godine ovu divlju depiniju dve godine kasnije, ponovo ista slika.

– Nažalost, obala reke u ovom delu grada je godinama neuralgična tačka. Mi za dve godine ovu deponiju čistimo drugi put. Šest miliona dinara uvek izdvajamo i bolje je da ovaj novac uvek izdvajamo za uređenje zelenila, parkova, sadnju cveća u kružnim tokovima nego za čišćenje divljih deponija, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Samo tokom prošle godine, radnici JKP Mediana očistili su više od 11 hiljada metara kubnih smeća. Nadležni upozoravaju da se broj divljih deponija u gradu povećava, ali rešenje postoji.

– Ovakve pojave mogu da se preveniraju otvaranjem reciklažnih dvorišta, ubrzo ćemo otvoriti još jedno reciklažno dvorište na teritoriji opštine Medijana, a kada govorimo o ruralnim sredinama najbolje rešenje je uvođenje sela u redovan sistem odvoza otpada, kaže direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović.

Na teritoriji grada Niša u sistemu organizovanog odvoza smeća nalazi se 63 sela, ostalo je da se ovaj problem reši u još pet mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *