Još ima novca za popravku krovova i liftova

Još ima novca za popravku krovova i liftova

Trideset devet stambenih zgrada dobilo je subvencije Grada Niša za obnovu krovova, fasada i popravku liftova. Ugovori sa predstavnicima skupština stanara potpisani su danas u Gradskoj kući, a nadležni poručuju da je konkurs otvoren do utroška sredstava. Prokišnjavanje krovova, neispravni liftovi i propale fasade, samo su neki od problema koji će, zahvaljujući konkrusu koji je Grad Niš raspisao krajem januara, uskoro biti rešeni.

To pokazuje da ste se zajedno sa vašim komšijama iz stambenih zgrada angažovali i ozbiljno shvatili ovaj naš poziv pre svega da se vama pomogne, odnosno ljudima koji žive u stambenim zajednicama, a koji nisu bili u finansijskoj mogućnosti da sami poprave ono što je dotrajalo, kaže Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Stanari zgrade u ulici Srpskih junaka u Niškoj Banji godinama imaju problema sa oronulom fasadom, zbog čega su odlučili da se prijave na Konkurs.

To je zgrada koja je na ulazu Niške Banje i koja je zaista jedno veliko ruglo. Mi smo uspeli da uđemo u uži izbor i da dobijemo neki iznos. Problem je što su stanari zgrada uglavnom penzioneri i finansijski su potpuno nemoćni da sami urade nešto, kaže Zorica Đorđević, profesionalni upravnik. Stanari čije su zgrade dobile subvencije platiće dve trećine ukupnih troškova, dok će im ostatak finansirati Grad. Za svaku pojedinačnu prijavu izdvojeno je najviše milion dinara.

Ideja je bila da tu trećinu novca koju grad daje prosledimo direktno izvođaču,tako da nema potrebe da stambena zajednica obezbeđuje celu sumu, kaže Dušan Radivojević, direktor KLER-a.  Nadležni poručuju da je na raspolaganju još 20 miliona dinara i da je konkurs otvoren do utroška sredstava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *