Uređeno igralište „Kocka“ u Nišu

Uređeno igralište „Kocka“ u Nišu

Lokalna fondacija Niš prikupila je, u saradnji sa pekarom “Žitopek”, 195.000 dinara za obnovu dva sportska terena u Nišu. Od svake prodate pogačice 5 dinara ide u fond Lokalne fondacije za rekonstrukciju i uređenje igrališta “Kocka” i “Tutino”.

Nekada zapušteno igralište “Kocka” na Bulevaru Nemanjića dobilo je novi sjaj. Zahvaljujući inicijativi koju je pokrenula Lokalna fondacija Niš, od svake prodate Žitopekove pogačice, pet dinara izdvaja se za rekonstrukciju i opremanje dva sportska igrališta u Nišu.

Ono što smo mi uradili jeste sređivanje prostora oko igrališta, postavili smo nove klupe, stolove, saniran je teren za odbojku i jako smo srećni što je ova priča baš lepo zaživela. Imali smo veliku podršku Grada koji je zamenio podlogu na košarkaškom terenu i on sada izgleda potpuno drugačije. U narednom periodu on će biti jako koristan pre svega deci i omladini koji žive u blizini, rekao je Filip Jovanović iz Lokalne fondacije Niš.

U subotu, 8. jula od 11 časova upravo na ovom igralištu biće organizovano sportsko takmičenje mladih. Prijavljivanje nije potrebno, a za najbolje su obezbeđene i nagrade.

Imaćemo niške klubove gde će se deca, košarkaši i odbojkaši međusobno takmičiti. Takođe, svako ko dođe može da se oproba u šutiranju trojki ili da baca sa pola terena, tako da ćemo i za pobednike u tim nadmetanjima imati lepe nagrade, dodaje Jovanović.

Iz Lokalne fondacije poručuju da će uskoro početi i uređenje “Tutinog igrališta”.

Podsetimo, u prethodne dve godine LFN je kroz podršku 35 kreativnih ideja formalnih i neformalnih grupa Nišlija, prikupila i lokalnoj zajednici vratila oko 36.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *