Još jedno masovno ubistvo u Srbiji

Još jedno masovno ubistvo u Srbiji
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Posle masakra u školi „Vladislav Ribnikar“ u sredu u Beogradu, sinoć se dogodilo novo masovno ubistvo u Srbiji. Kod Mladenovca je Uroš Blažić u ponoćnom napadu automatskim oružjem ubio 8 osoba, a ranio 14. U ova dva nezapamćena krvoprolića u Beogradu i Mladenovcu, za manje od 48 sati, ubijeno je čak 17 osoba.

– Pravde će biti u Srbiji! Ni onaj mali monstrum, ni ovaj malo veći monstrum, po godinama samo, neće izaći nikad! – rekao je danas u vanrednom obraćanju naciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je najavio izmene i dopune Zakona o municiji kojim će biti pooštreni uslovi za držanje oružja.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

– Svi koji imaju oružje, proći će reviziju. Kazne će biti toliko velike da ćemo ih gotovo udvostručiti. Biće izvršeno potpuno razoružanje Srbije – poručio je srpski predsednik. Nalaže se MUP-u da pripremi hitne, bez procedura u kojima se čeka 17 meseci, izmene i dopune zakona o oružju i municiji kojima se pooštravaju uslovi za one koji ih imaju. Razoružaćemo Srbiju, legalnim oružjem, a nelegalno ko poseduje udvostručujemo kazne, pa da vidimo od koga se nabavlja, kao što je i ovo sinoć nabavljeno, istakao je.

– U narednih šest meseci primićemo 1.200 novih policajaca. Da provode vreme u školi, da pored obezbeđenja budu uvek u školi. Tako ćemo za 80 odsto smanjiti vršnjačko nasilje u školi – rekao je, pored ostalog, Vučić.

U Srbiji je počela trodnevna žalost koja je proglašena zbog tragedije koja se dogodila 3. maja u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *